Περιοδεία Κώστα Σπηλιόπουλου σε όλη την Αιγιάλεια – Ενθουσιώδης ανταπόκριση από τους πολίτες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Αιγιάλεια ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, βρίσκοντας πολύ θετική ανταπόκριση από τους πολίτες. Το κοινό μήνυμα που εκπέμπεται από τους δημότες είναι «κάντε κάτι, σταματήστε
το μαρασμό της περιοχής».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» «όργωσε» την Αιγιάλεια μέσα σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού κι αισιοδοξίας, συναντήθηκε και μίλησε με τους πολίτες οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, κι έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει εποικοδομητικός και παραγωγικός διάλογος ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Πιο συγκεκριμένα το διάστημα 28/9 έως 1/10 επισκέφθηκε:
 Πέμπτή 28 Σεπτέμβριου: Μάρμαρα, Ποροβίτσα, Συλιβαινιώτικα
 Παρασκευή 29 Σεπτέμβριου Δάφνες, Κούμαρη, Κουλούρα
 Σάββατο 30 Σεπτέμβριου Ζήρια , Νέος Ερινεός , Δαμακίνι, Αίγιο
 Κυριακή 1 Οκτωβρίου Άνω Διακοπτό, Βαλιμίτικα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός», ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα που έχει εκδώσει για τη αναγέννηση της Αιγιάλειας εδώ και πολύ καιρό και πριν από κάθε άλλη παράταξη. Τονίζοντας τα ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή και αναλύοντας τις λύσεις που περιέχει το πρόγραμμα του συνδυασμού του.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σπηλιόπουλος αναφορικά στο ζήτημα της ύδρευσης και της άρδευσης και την ανάγκη καθαρού νερού για την ύδρευση καθώς και του νερού για την άρδευση των καλλιεργειών, ιδιαίτερα για τις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξήγησε επίσης στους παρευρισκόμενους ότι είχε αρχικά οριστεί να αρδευτούν 35.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και τελικά αρδεύτηκαν 25,000 στρέμματα.

Θύμισε δε ότι η περιοχή έχει το πιο ακριβά τιμολογημένο νερό στην Ελλάδα εξαιτίας του τεράστιου λειτουργικού κόστους της σημερινής ΔΕΥΑA η οποία λειτουργεί κάτω από ρουσφετολογικό καθεστώς. Πρόκρινε ότι η λύση βρίσκεται στην δημιουργία λιμνοδεξαμενών για να υπάρξει αφενός επάρκεια νερού τους καλοκαιρινούς μήνες με μειωμένο κόστος μιας και δεν θα γίνεται με αντλήσεις κι αφετέρου ο πολίτης θα πίνει και θα ποτίζει τις καλλιέργειες
του με καλής ποιότητας νερό.

Έδωσε επίσης έμφαση στις Αναπλάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν στα χωριά της περιοχής με σκοπό την βελτίωση της εικόνας τους, την καλύτερη κυκλοφορία και με περιποιημένο το πράσινο τους για την καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Για την Ανατολική Αιγιάλεια:
Δήλωσε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Αιγιάλεια όπου θα εφαρμόσει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, γνωστό ως ΟΧΕ, το οποίο είναι στα άμεσα σχέδιά του να υλοποιηθεί αφού εκλεγεί ως συνδυασμός.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πλεονεκτήματα του τόπου και πόσο προικισμένος είναι σε φυσική ομορφιά με τα ιδιαίτερα σημεία ορόσημα όπως αυτά της: Λίμνης Τσιβλού, τα Ύδατα της Στυγός, του Αρχαίου Θεάτρου της Αίγειρας, τα ιστορικά χωριά και τις πεντακάθαρες παραλίες της τα οποία δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης και να κάνουν την περιοχή ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.

«Η περιοχή έχει ΑΞΙΑ και ΠΛΟΥΤΟ και θέλουμε να δώσουμε την Ταυτότητα που της πρέπει κι όταν ο άλλος θα ακούει Αιγιάλεια θα τού έρχεται στο νου ένας πανέμορφος τόπος, ένας ενδιαφέρων τόπος ένας κοντινός προορισμός για όλο τον χρόνο τον οποίο μπορεί να χαρεί και να απολαύσει».

Αναφέρθηκε στο ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι κι ότι σκοπός του είναι να ενώσει τους συμπολίτες της περιοχής σε αντίθεση με τον νυν Δήμαρχο ο οποίος ενισχύει την πελατειακή και ρουσφετολογική σχέση με τους πολίτες.
Ο Κώστας Σπηλιόπουλος σε όλους τις περιοχές που επισκέφθηκε έθεσε το βασικό δίλημμα στους πολίτες για άλλη μια φορά:
«Θέλουμε να αναγεννηθεί ο τόπος μας θα υπάρξει αναγέννηση να ζήσουμε μία περίοδο Αναγέννησης και προόδου ή θα μείνουμε στην περίοδο της μιζέριας, της εσωστρέφειας, της κατήφειας, της υπανάπτυξης και της υποβάθμισης» ;