Προτάσεις για σωστή διαχείριση των τεχνικών έργων της ΔΕΥΑΑ

Τάκης Ανδρικόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


 

Στις κοινότητες Τέμενη Βαλιμίτικα Διγελιώτικα είναι υπό δημοπράτηση τα έργα της αποχέτευσης. Σε πρόσφατη ανάρτησή μου στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή της επαναλαμβανόμενες βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης λόγω παλαιότητας. αλλά και επικινδυνότητας για την Υγεία των συμπολιτών μας, καθώς είναι κατά σκευασμένο με αμιαντοσωλήνες, έκανα την πρόταση μαζί με τα έργα της αποχέτευσης, στο ίδιο όρυγμα να τοποθετηθούν και οι σωλήνες της ύδρευσης.

Τεχνικα όπως με είχε διαβεβαιώσει μελετητής τέτοιων έργων, είναι απόλυτα εφικτό και το κόστος φυσικά πολύ μικρότερα. Σε επίσκεψη με τον Κώστα Σπηλιόπουλο στη ΔΕΥΑΑ, με εκπληξη διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο μπορεί να γίνει, αλλά ότι οι τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ το είχε προτείνει να εφαρμοσθεί, όταν έγινε το αποχετευτικό στο Πανόραμα.

Δυστυχώς όμως, ο τοπικός πρόεδρος το απέρριψε γιατί οι κάτοικοι θα επιβαρύνονταν με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 120 € για τη σύνδεση. Η επιβάρυνση δεν θα ήταν εφάπαξ αλλά μακροχρόνια.

Ποιο είναι το σωστό? Τι είναι το πιο συμφέρον για το Δήμο? Τα δύο έργα σε ένα ή δύο ξεχωριστά έργα?

Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο κάθε συμπολίτης ας βγάλει τα συμπεράσματά του! Δυστυχώς σχεδόν σε όλον τον Δήμο το δίκτυο της ύδρευσης είναι κατασκευασμένος από αμιαντοσωλήνες. Εμείς εφόσον μας εκλέξει ο Αιγιώτικος Λαός, πάντα με διαφάνεια θα εκτελούμε τα έργα, με ό,τι είναι το πιο συμφέρον για το Δήμο μας.