Κώστας Σπηλιόπουλος: «Οι παραλιακές περιοχές μοχλός ανάπτυξης της Αιγιάλειας»

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Αιγιάλεια ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός», που έχουν ήδη κυκλοφορήσει από αρχές Σεπτεμβρίου. Το συνεκτικό και καινοτόμο σχέδιό του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να συζητήσει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στα Σελιανίτικα και το Λόγγο.

Ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του που βασίζεται σε
5 άξονες:
Α. Οικονομική Πρόοδο – Δημιουργία Πλούτου
Β. Κοινωνική Πρόοδο – Κάλυψη των Αναγκών του Δημότη
Γ. Διαμόρφωση Περιβάλλοντος που Εξασφαλίζει την Οικονομική και Κοινωνική Πρόοδο
Δ. Αξιόπιστη Δημοτική Αρχή που Υπηρετεί τον Δημότη
Ε. Ρεαλιστική Χρηματοδότηση που Διασφαλίζει την Υλοποίηση του Προγράμματος μας

Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε για τη μεγάλη αξία και δυναμική, της ακτογραμμής της Αιγιάλειας που ξεπερνάει τα 60 χλμ. και πιο συγκεκριμένα, των παραθαλάσσιων οικισμών, που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» περιέχει ένα ολιστικό σχέδιο, θέτοντας τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η κάθε περιοχή του δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της, συνθέτοντας έτσι μια συνολική ταυτότητα για το δήμο. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Σελιανίτικα με τον Λόγγο, που συναποτελούν μια ενιαία περιοχή διαχρονικά υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρεται και σε βασιλικά και προεδρικά διατάγματα από την δεκαετία του 60’ και έπειτα, που χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα τα Σελιανίτικα σαν τουριστικό οικισμό. Βέβαια και οι δύο αυτές περιοχές δεν έχουν την ανάπτυξη που θα έπρεπε σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητές τους.


Οι προτάσεις της «Αιγιάλεια Προορισμός» για τις όμορες περιοχές Σελιανιτίκων-Λόγγου, αφορούν:
 Στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, μέσα στην οποία εκτός των άλλων παρεμβάσεων θα εμπεριέχεται κυκλοφοριακή μελέτη για την ομαλή κίνηση σε αυτές τις περιοχές, στην οποία μελέτη θα περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή περιφερειακής οδού που θα προσφέρει «ανάσα» και μια ασφαλή διέξοδο και θα καταλήγει στη «Θολούρα».

 Στην προτεραιοποίηση του ζητήματος της διάβρωσης των ακτών που είναι μέγιστης σημασίας για το σύνολο των ακτών της Αιγιάλειας, για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη που έχει υποβληθεί στο υπουργείο από το 2022 και αναμένεται εντός ενός έτους να έχει δημοπρατηθεί.

 Στην σχολαστική και προγραμματισμένη καθαριότητα των ακτών της Αιγιάλειας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα όπως τα Σελιανίτικα και ο Λόγγος.


Τέλος ο κ. Σπηλιόπουλος, υπογράμμισε την ανεκμετάλλευτη αξία της κάθε ενότητας του δήμου ξεχωριστά, που μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για την αναγκαία και πολυπόθητη
ανάπτυξη που όλοι περιμένουν αλλά δεν είναι εφικτή, χωρίς ένα καινοτόμο και σύγχρονο σχεδιασμό. «Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη γνώση και την εμπειρία για να δημιουργήσουμε δυνατότητες δημιουργίας για όλους».