Κώστας Σπηλιόπουλος: «Αναβάθμιση του Διακοπτού – Αξιοποίηση του Οδοντωτού»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, βρέθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Διακοπτό, όπου και έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του «Αιγιάλεια Προορισμός» στους πολίτες της πολύ σημαντικής κωμόπολης της Αιγιάλειας. Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε για την κρισιμότητα των δημοτικών εκλογών, μιας και θα καθορίσουν την πορεία της Αιγιάλειας για μια πενταετία, ενώ μετέφερε την ανάγκη των πολιτών για αλλαγή και πρόοδο στο δήμο, με στόχο να μπει ένα τέλος στη συνεχή υποβάθμιση. Επιπλέον τόνισε πως είναι η μόνη παράταξη που έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά σε αντίθεση με τις άλλες δύο μεγάλες παρατάξεις που διεκδικούν τις τύχες του δήμου χωρίς να έχουν εκδώσει ακόμη πρόγραμμα, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

Στη ομιλία του ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματος
του, ενώ έδωσε μεγάλη σημασία στα εξής:
 Αντιμετώπιση διάβρωσης ακτών με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την
πράσινη ανάπτυξη
 Χρήση ΣΔΙΤ για την καθαριότητα
 Προτεραιότητα στις αναπλάσεις
 Αξιοποίηση επιφανειακών υδάτων
 Ποιοτικό νερό και μείωση του υπέρογκου τιμολογίου
 Δήμος με σύγχρονα χαρακτηριστικά του 21 ου αιώνα αφήνοντας πίσω απαρχαιωμένους
τρόπους διοίκησης και τις πελατειακές σχέσεις.
Αναφορικά με το Διακοπτό ο κ. Σπηλιόπουλος έδωσε βαρύτητα στην κομβική σημασία του και τις
δυνατότητες προοπτικής που παραμένουν αναξιοποίητες. Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα εξής:
 Ανάπλαση του κέντρου του Διακοπτού με μελέτη που θα περιλαμβάνει την ανάπλαση, το
κυκλοφοριακό, αξιοποίηση κτιρίων ΟΣΕ, πλατείες και πάρκινγκ. Δυνατότητα πάρκιγκ για
αυτοκίνητα και λεωφορεία επισκεπτών.
 Συντήρηση δημαρχείου που βρίσκεται σε εγκάλειψη
 Διατήρηση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων του ΟΣΕ και μετατροπή τους σε αξιοθέατα
 Δημιουργία παιδικής χαράς
 Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση σε όλη την Ανατολική Αιγιάλεια. Είναι το νέο εργαλείο
από την ευρωπαϊκή ένωση και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δύο περιοχές της περιφέρειας
Αρχαία Ολυμπία και Μεσολόγγι.
 Ανάδειξη Οδοντωτού, Ύδατα Στυγός, Λίμνη Τσιβλού, Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, Γεωπάρκο
Βουραϊκού.

Κλείνοντας, ο κ. Σπηλιόπουλος, μίλησε για τον οδοντωτό που όπως τον ενημέρωσε ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού έχασε πέρυσι 50.000 επισκέπτες, επειδή δεν προγραμματίστηκαν δρομολόγια. «Μια από τις 10 ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές δε γίνεται να συνεχίσει έτσι. Το σχέδιό μας είναι εφικτό και το έχουμε συζητήσει σε ανώτατο επίπεδο όπου αυτή η γραμμή μπορεί να γίνει μία Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει ο ΟΣΕ γιατί στον ΟΣΕ ανήκει και η γραμμή και τα βαγόνια και η υποδομή, όλη η υποδομή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει τίποτα μόνο τους οδηγούς βάζει και εισπράττει. Οπότε ΟΣΕ, Αιγιαλεία, Διακοπτό και Καλάβρυτα, σε μία εταιρεία η οποία θα αξιοποίησει αυτό το θαυμάσιο μέσο. Έτσι και θα φτιάξουμε τον οδοντωτό να γίνει ένα ιδιαίτερο σημείο ανάπτυξης της περιοχής μας και θα έχει και κέρδη η περιοχή. Αυτή τη στιγμή κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάθε χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα και αξιοποιώντας ένα ελάχιστο μέρος του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή».

Κύριος άξονας του προγράμματος μας που έχουμε κοινοποιήσει και γνωστοποιήσει σε όλους εδώ και πολύ καιρό, είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων μας.
Ο οδοντωτός μια από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές σε παγκόσμιο επίπεδο συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Σε μια διαδρομή 22Km, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αναρριχάται στα 750m υψόμετρο.
Φέτος, σύμφωνα με τον Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού, χάσαμε 50.000 επισκέπτες λόγω έλλειψης δρομολογίων και σχεδιασμού.
Μια από τις 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο, παραμένει ένας αναξιοποίητος θησαυρός για την περιοχή μας.
Έχοντας και την εμπειρία και την τεχνογνωσία, προτείνουμε ένα ρηξικεύλευθο επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα περάσει η λειτουργία του Οδοντωτού, προς όφελος της κοινωνίας, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης.
Έχουμε το πλέον μελετημένο και καινοτόμο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην Αιγιάλεια του μέλλοντος.
Η επόμενη πενταετία θα καθορίσει την πορεία της περιοχής για πολλά χρόνια. Η απόφαση για την επιλογή διοίκησης είναι πολύ σημαντική και στα χέρια των δημοτών είναι να επιλέξουν την πρόταση που θα μας κάνει περήφανους ξανά για το δήμο μας!