Συνάντηση Κώστα Σπηλιόπουλου με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων

Μια σημαντική συνάντηση είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλειας Προορισμός», με εκπροσώπους φορέων αθλητικών σωματείων της Αιγιάλειας, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας αμφίδρομης σχέσης με το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής τόσο στον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» έχει θέσει πολύ ψηλά στις προγραμματικές του θέσεις την κοινή ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού με στόχο τόσο την ευημερία των δημοτών και επισκεπτών αλλά και την εξωστρέφεια της Αιγιάλειας με τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων. Οι εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την παρούσα κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, που είναι απογοητευτική, ενώ τονίστηκε και η ελλιπής λειτουργία του αρμόδιου Νομικού Προσώπου του δήμου ως
προς την ανάπτυξη του αθλητισμού. Τονίστηκε επίσης πως οι λίγες και παρατημένες υποδομές, που στερούνται του απαραίτητου εκσυγχρονισμού τους, δεν αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή, ενώ υπογραμμίστηκε και η αναξιοκρατική και άνιση χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων της περιοχής από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τους ανθρώπους του αθλητισμού, αναγνώρισε τα σημαντικά προβλήματα στον αθλητικό τομέα του δήμου και διαπίστωσε για άλλη μια φορά, την υποβάθμιση, την πελατειακή νοοτροπία και αντίληψη που διέπει την παρούσα δημοτική αρχή και σε αυτό το νευραλγικό τομέα για τους πολίτες. Η υποβάθμιση του αθλητισμού και η πελατειακή προσέγγιση της δημοτικής αρχής επιβεβαιώθηκε και από το πρόστιμο που πήρε πρόσφατα τον ΝΠΔΔ. Στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης «Αιγιάλειας Προορισμός» για το κομμάτι του αθλητισμού το οποίο είναι αλληλένδετο με την ανάπτυξη της περιοχής. 

Οι πιο σημαντικές αναφορές του υποψηφίου δημάρχου ήταν:
· Ανάπτυξη αθλητισμού σημαίνει και ανάπτυξη της περιοχής. Αποκέντρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια του δήμου ανατολικά και δυτικά.
· Σύνδεση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε ενιαίο πλάνο με τον τουριστικό σχεδιασμό και συνεργασία των αρμόδιων αντιδημάρχων με ένα κοινό πλάνο για την εδραίωσης της Αιγιάλειας αθλητικού, πολιτιστικού προορισμού.
· Προσέλκυση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων
· Δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου
· προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, όχι μόνο ως επισκέπτες, αλλά και ως αθλούμενοι
· απινιδωτές σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σε στρατηγικά σημεία της πόλης και χώρους μαζικών συναθροίσεων

· Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που παραμένει στα «αζήτητα» για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων
· Διαφάνεια, σχεδιασμός, στόχος, έλεγχος με σαφής δομές στο αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο του δήμου μακριά από τις πελατειακές λογικές που επικρατούν σήμερα. 

Ο αθλητισμός παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει και από «αποπαίδι» γίνεται κορυφαία προτεραιότητα.