Ο Αθλητισμός Πρέπει να Βγει Έξω από τα Στάδια και τα Γυμναστήρια

Χρήστος Σπηλιωτόπουλος
Πρώην Πρόεδρος ΝΠΔΔ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Η εξωστρέφεια ήταν και είναι κάτι που με χαρακτηρίζει. Το 2017 βγάλαμε το χάντμπολ στους “δρόμους” με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων street Handball στα Αλώνια, στην κεντρική πλατεία και αλλού. Ήμουν ο πρώτος που έφερα το μπάσκετ 3Χ3. Οργάνωσα σε συνεργασία με τον “Αθηνόδωρο” τον 1ο γύρο Τσιβλού που είχε διακοπεί για αρκετά χρόνια και επιστρέφει φέτος. Έτσι θα έρθουν περισσότερα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, είναι πολύ σημαντικό και θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή μας. Όσο περισσότερο έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να ασχοληθούν πιο πολλά ενεργά και να αποκομίσουν τα οφέλη του. Και φυσικά να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερα στα αθλήματα που θα επιλέξουν.

Ο Δήμος έχει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις που όμως δεν συντηρούνται καλά. Στόχος μας να κάνουμε ανθρώπινους τους αθλητικούς χώρους ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο δημοτικό στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Τους δύο μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση κάτι που θεωρώ απαράδεκτο.

Είναι οι χώροι που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται οι πιο σημαντικές ομάδες του δήμου που προβάλλουν τον τόπο και εκτός Αιγιάλειας. Εκεί συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, ερχόμενος και από άλλα μέρη της Ελλάδας ως φιλοξενούμενοι με τις ομάδες τους.

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν αθλητικά έργα την προηγούμενη τετραετία, όμως με μία σημαντική επισήμανση. Δούλεψαν για αυτά άνθρωποι από όλες τις προηγούμενες θητείες και ήταν προγραμματισμένα να γίνουν. Για παράδειγμα, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, τα γήπεδα Αβύθου και Αιγείρας και πολλά ακόμη. Όλοι οι αιρετοί και ειδικότερα οι πρόεδροι και τα μέλη του ΝΠΔΔ άφησαν ένα λιθαράκι. Όλοι πρόσφεραν. Ο αθλητισμός και η πρόοδός του είναι ένα πεδίο ευρύτερης συνεργασίας όλων των παρατάξεων.

Όσον αφορά την κακή οικονομική κατάσταση του ΝΠΔΔ, πιστεύω πως οι βασικές αιτίες είναι δύο. Οφείλεται στην υποχρεωτικότητα και την αύξηση των εισφορών αλλά δυστυχώς και στην υπέρμετρη αύξηση των συμβασιούχων με το ΝΠΔΔ. Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα το θέμα με τους συμβασιούχους έχει γίνει πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης. Έχω μετρήσει περισσότερα από 60 άτομα που παράλληλα είναι και συμβασιούχοι σε όλες τις δομές του Δήμου. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων αλλά και για όσους ευελπιστούν να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Και σίγουρα δεν είναι καλό για την αξιοπρέπεια αυτής της πόλης και της δημοτικής της αρχής. Οι επιτυχίες δεν πρέπει έρχονται μέσα από εκβιασμούς αλλά μέσα από προτάσεις, συνεργασίες και προγράμματα.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι, δυστυχώς στην Ανατολική Αιγιάλεια δεν έχει γίνει το παραμικρό κι αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουν όλοι. Ακόμη και τα έργα όπως για παράδειγμα η αποχέτευση, είναι χρηματοδοτούμενα μέσω της Περιφέρειας. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το έργο της  υπάρχουσας δημοτικής αρχής ως μηδενικό για την Αιγείρα, την Ακράτα και όλη την περιοχή γενικότερα.